מדריך גזעי כלבים

השוני בין כלבים בא לידי ביטוי לא רק בתכונות חיצוניות של צבע, גודל ויופי, אלא גם בתכונות אופי "ייחודיות" לכל גזע כגון: אינטליגנטיות, סבלנות, עצמאות, ידידותיות כלפי זרים (או להפך חשדנות ותוקפנות), שובבות, תכונות צייד וכדומה.
בחירת גזע הכלב, לא רק על פי מראהו, אלא גם על פי האופי שלו ומידת התאמתו לתנאי הגידול שתוכלו לאפשר לו ובהתאם לסגנון של בני משפחתכם כגון: בית פרטי או בקומות, קיומם של ילדים, חיות מחמד אחרות ועוד. יהיה זה לא נכון, לבחור בכלב הרגיש לרעשים חזקים ונוטה להיות הססן, כדי לחיות בבית בו יש ילדים קטנים הנוטים להרעיש, שכן כלב זה יכול להתאים בעיקר למגורים עם אנשים מבוגרים. כמו כן, יהיה זה בלתי מתאים לבחור בגור גדול שנהנה מריצות ארוכות ומפעילות ספורטיבית יומיומית, כדי שיגור בבית קטן בו בני המשפחה רוב היום מחוץ לבית ואין להם פנאי לצאת איתו החוצה כדי לפרוק אנרגיות. ברשימת סוגי הכלבים שלנו השתדלנו לשלב תמונות מיטיבות של הגזעים השונים של הכלבים וכן לפרט אודות תכונות האופי המאפיינות כל גזע וגזע. זכרו שכל כלב שונה מהאחר אולם כדאי להתייחס גם לתכונות הייחודיות לכל סוג על מנת שההתאמה ביניכם לבין הכלב תהיה אופטימאלית
   

כלב כנעני Canaan Dog

 הכלב הכנעני, גאוות מגדלי הכלבים הישראלים עקב היותו הכלב הלאומי של ישראל, הינו כלב עבודה משובח בזכות חוכמתו, נאמנותו ואהבת עבודה. כלבים חסונים אלו, בעלי הפרווה העשירה יכולים לשמש ככלבי שמירה מעולים בזכות האופי הטריטוריאלי שלהם. לכלב הכנעני פרווה עבה שמאפשרת לו לחיות גם בתנאי מזג אויר קשים. הפרווה של הכלבים יכולה להיות בצבע לבן, חום זהב, חום חול, שחור או מנוקד. גובהם של הכלבים בינוני, מבנה גופם שרירי, אוזניהם זקופות והזנב שלהם מסתלסל על גבם.
לכלבי הכלב הכנעני תוחלת חיים גבוהה במיוחד והם יכולים לחיות אפילו עד גיל 20.

גובה ממוצע של כלב בוגר: 51-62 ס"מ משקל ממוצע של כלב בוגר: 19-23 ק"ג.
הכלב הכנעני הצליח לשמור על תוכנות הבר שלו ולכן הוא כלב שמתאים יותר לאנשים בעלי ניסיון רב באילוף כלבים עצמאיים. אחת מתכונות האופי הבולטות ביותר אצל הכלב הכנעני היא הטריטוריאליות שלו, טריטוריאליות זו יכולה לבוא לידי ביטוי בתוקפנות, קנאות ורכושנות. הכלב הכנעני תופס את הבעלים שלו ואת ביתו כרכושו והוא יגן על רכוש זה בחירוף נפש. ככלב שמירה, הכלב הכנעני יתריע כאשר דברים חריגים מתרחשים באזור עליו הוא שומר, הוא כמובן יודיע לבעלים על זרים שנכנסים לשטח. הכלב הכנעני יסתפק בדרך כלל באזהרה בלבד והוא לא יתקוף, אלא אם כן הוא ירגיש מאוים או שהפולש יתעלם מאזהרותיו.

הכלב הכנעני נחשב לכלב חשדן ומעט מרוחק. כלב זה נרתע בדרך כלל כאשר אדם זר מנסה לגעת בו. הכנענים אוהבים את שגרת יומם והם זקוקים לחיזוקים חיוביים אשר יגבירו את הביטחון העצמי שלהם. הכלב הכנעני זקוק מצד אחד לעצמאות וכבוד ומצד שני לחיבה רבה מצד בעליו, הכלב מסור ונאמן לכל בני המשפחה.

הכלב הכנעני עקב מורשתו ככלב להקה יכול לנסות להנהיג את בני משפחתו והוא זקוק לאילוף מתאים אשר יחזיר אותו למקומו מבלי לגרום לו לטראומה. כלבים אלו נוטים לתקוף כלבים אחרים ולכן תהיו חייבים לשמור עליו בקרבת כלבים זרים.
הכלב הכנעני נחשב לכלב בריא מאוד וחזק, הוא אינו סובל ממחלות גנטיות וגם לא מבעיות של כלבים גדולים כדוגמת דיספלסיה של מפרק הירך או מרגישויות אחרות
הכלב הכנעני הוא כלב עבודה והוא זקוק לפעילות גופנית רבה. הפעילות הגופנית צריכה להיות פעילות מחשבתית לצד פעילות פיזית. כלבים אלו זקוקים לחצר גדולה ומגודרת והם יכולים גם לחיות מחוץ לבית הודות לפרווה העבה שלהם. חשוב להוציא את הכלבים להליכות ארוכות או לריצות, לשחק עמם ולתת להם אתגרים שכליים.
נקדים ונאמר שהכלב הכנעני הוא כלב נבון מאוד, ובעל תושייה יוצאת מן הכלל, אבל בגלל האופי העצמאי שלו, הרכושנות והקנאות הוא זקוק לאילוף מקצועי אשר מצד אחד יגרום לו לציית מיד לפקודות, גם כאשר הוא אינו קשור ברצועה ומנגד האילוף צריך לחזק את הביטחון העצמי שלו. ענישה חמורה יכולה לגרום להתנהגות הרסנית אצל הכלב.
עקב חשדנותם והקושי של הכלבים הכנעניים להתרגל לשינויים, חשוב מאוד שתעבירו אותם תהליך סוציאליזציה בגיל צעיר ככל האפשר. אם תחשפו אותם כבר בהיותם גורים למקומות מגוונים וסוגים שונים של אנשים, הכלבים ילמדו להתגבר על חשדנותם הטבעית והם אפילו יהיו מסוגלים להתיידד עם זרים. החשיפה לבני אדם ולמקומות חדשים צריכה להיות עדינה והדרגתית.